Kummisedäksi valittiin Jarmo Heinonen

Mentorklubi /

Hei kaikille!

Vuosikokouksessa Meiralla 31.10.2017 Mentor-klubille valittiin kummisetä. Kummisetä on elintarviketeollisuuden parissa työskentelevä johtohenkilö, jonka tehtävänä on edistää yhdistyksen toimintaa ja auttaa yhteydenpidossa elintarvikealan yrityksiin ja yhdistyksiin. Virkaan valittiin Laurean ammattikorkeakoulun yliopettaja Jarmo Heinonen, joka on ollut monena vuonna mentor-ohjelmassa mukana mentorina. Pyysimme Jarmolta haastattelun, jossa hän saa kertoa itsestään ja mietteistään mentoroinnista.

Mikä on koulutuksesi?
Olen FT (kasvatustiede), ETL (markkinointi) ja ETM (elintarvike-ekonomia).

Vastaako koulutuksesi nykyisiä työtehtäviäsi?
Kyllä. Neuromarkkinointitutkimuksissa tarvitaan tilastotieteilijää, taloustieteilijää, markkinoinnista ymmärtävää ja kasvatustieteilijää. Lääketieteessä tarvitsen muiden apua.

Työhistoriasi? Kuinka olet ”ajautunut” nykyisiin tehtäviin?
Olen ollut yliopettaja 1.8.2000 lähtien. Opettaminen on kivaa, sekä innokkaiden opiskelijoiden kanssa työskentely. Tutkimustyö on myös toinen työhön kuuluva etu ja hyvää vastapainoa joskus pitkien luennointipäivien päälle. Siirryin nykyiseen tehtävääni Laureaan, Haaga-Helian tutkimuspäällikön paikalta. Näihin hommiin jäin, kun huomasin miten mukavaa koulussa on työskennellä.

Mitkä ovat olleet mentoroinnin parhaat hetket? Mikä erityisesti on jäänyt mieleen?
Esimerkiksi hääkutsun saaminen vanhalta mentoroitavalta ja joulukortti. Jälkikäteen tuntuu mukavalta, jos joku on myöhemmin muistanut. Muutoinhan mentor menee mentoroitavan ehdoilla, eli pyrkii parhaan kykynsä mukaan auttamaan.

Miksi mentorointi on mielestäsi tärkeää?
Mentoroitava pääsee näkemään työelämää ja mahdollisesti harkitsemaan omaa uraansa tarkemmin. Kenelle tahansa mentorointi on hyväksi, omien tuntemusten ja ajatusten pöllyyttäminen toisen ohjaamana on hyvä niin omalle tulevaisuudelle kuin kanssakulkijoille.

Muuta/lopuksi vielä halutessasi kommentteja Mentor-klubin jäsenille.
Rohkeutta hakeutua mentoroitavaksi. Mahdollisuus kannattaa hyödyntää, kun sitä on tarjolla. Valmistuttuaan ja Viikin ympyröistä poistuttuaan miettii, miksei tullut kokeiltua mentorointia, kun siihen olisi ollut mahdollisuus.

Kiitämme Jarmoa mentorointivuosista ja toivotamme onnea kummisedän virkaan.

Terveisin,

Mentor-klubin hallitus

Kategoriat: Blogi