Ympäristösuunnitelma

Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi ry

Ympäristösuunnitelma

  1. Mentor-klubi nimeää vuosittain ympäristövastaavan, joka uusii tai päivittää ympäristösuunnitelman kaudelleen. Löydät päivitetyn ympäristövastaavan tiedot täältä. Hallitus hyväksyy suunnitelman ja se laitetaan jäsenistön saataville Mentor-klubin nettisivuille.
  1. Mentor-klubilla ei ole omia järjestötiloja eli kaikki tapahtumat järjestetään muiden toimijoiden tiloissa. Tapahtumat järjestetään tiloissa, joihin pääsee helposti jalan, pyörällä tai julkisella liikenteellä. Tapahtumissa pyritään hyödyntämään tiloista valmiiksi löytyviä astioita tai pitopalvelua, jonka puolesta saadaan astiat. Tapahtumista syntyvä jäte kierrätetään tilojen mahdollisuuksien mukaan.
  1. Tarjottavaa ostetaan tapahtumiin tarpeen mukaan ja ylijäänyt ruoka jaetaan osallistujille tai hyödynnetään seuraavissa tapahtumissa. Tapahtumiin ostoksia tehdessä hyödynnetään kestokasseja ja pyritään minimoimaan pakkausmateriaalien määrää. Tarjoiluissa suositaan kotimaista kasvipainotteista ruokaa ja pidetään huoli laadukkaiden vegaanisten vaihtoehtojen saatavuudesta.
  1. Mentor-klubi pyrkii toiminnassaan välttämään turhia hankintoja ja hyödyntämään esimerkiksi markkinointimateriaaleja uudestaan. Asiakirjoja ei tulosteta turhaan ja pyritään löytämään sähköisiä ratkaisuja allekirjoittamiseen. 

Hyväksytty hallituksen kokouksessa 29.1.2023