Mentor-klubi

Mentor-klubi ry on viikkiläinen opiskelijayhdistys, jonka tarkoituksena on luoda ja ylläpitää yhteyksiä elintarvikealan opiskelijoiden ja ammattilaisten välillä. Järjestämme jäsenillemme seminaareja ja paneelikeskusteluja alaamme koskevista ajankohtaisista aiheista sekä vapaamuotoisempia klubi-iltoja verkostoitumiseen. Lisäksi vuosittain järjestetään suosittu mentor-ohjelma, jolla haluamme parantaa jäseniemme valmiuksia menestyä työelämässä.

Tavoitteenamme on:

Opiskelijoiden ja elintarvikealan ammattilaisten verkostoituminen

Tehdä ETM-tutkinto tunnetuksi

Historia

Mentor-toimintaa on Viikissä ollut vuodesta 1998 lähtien, jolloin ensimmäinen mentor-pari tapasi. Mentor-idean isä oli Viikissä vierailevana luennoitsijana monelle tutuksi tullut diplomi-insinööri Tuomas Massinen. Massinen oli lukenut Talouselämä-lehdestä Turun kauppakorkeakoulun mentor-toiminnasta ja ehdotti toiminnan käynnistämistä myös maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Mentor-klubin pitkäaikaisena kummisetänä toimi Pauligin hallituksen puheenjohtaja Bertel Paulig. Pauligin jäädessä eläkkeelle Mentor-klubin uudeksi kummisedäksi ryhtyi Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen. ETL ja elintarvikeylioppilaat ovat tehneet yhteistyötä elintarvikealan opiskelijoiden näkyvyyden ja ETM-tutkinnon tunnettuuden lisäämiseksi. Juutisen asema kummisetänä on omiaan tehostamaan jo ennestään tuottoisaa yhteistyötä.

Vuonna 2017 Mentor-klubin kummisedän virkaan valittiin Laurean ammattikorkeakoulun yliopettaja Jarmo Heinonen, joka on jo useita vuosia toiminut Mentor-klubin tärkeänä yhteistyökumppanina sekä Mentor-ohjelman mentorina.