Uuden lukuvuoden alkaessa Mentor-klubi ry käynnistää mentor-ohjelman, jossa opiskelija saa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua elintarvikealan ammattilaiseen ja luoda tämän kanssa vuoden kestävän opettavaisen suhteen.

Opiskelija saa itselleen mentorin, jolla on kokemusta elintarvikealan yrityksessä työskentelystä, sellaiseen hakeutumisesta ja ylipäätään työelämään siirtymisestä opiskelun jälkeen.

Mentor-ohjelma on sisällöltään hyvin vapaamuotoinen ja aina mentor-parin itsensä näköinen. Mentor ja mentoroitava tapaavat etäyhteydellä toisensa säännöllisesti ja keskustelevat haluamistaan aiheista: ammatti-identiteetti, työnhaku, työura, tavoitteet, haaveet jne. Mentor-pareille yhteisiä etätapaamisia järjestetään kolme kertaa ohjelman aikana. Yhteistapaamisissa käydään läpi ajankohtaisia työelämään liittyviä aiheita.

Joka vuosi ohjelman päätöstilaisuudessa tapaamme joukon entistä luottavaisempia ja itsevarmempia opiskelijoita ja vastavalmistuneita sekä innostuneita ja tyytyväisiä mentoreita.

Aikataulu

Ohjelman hakuaika on lukuvuoden alussa 4-30.9.2020. Parit julkistamme 13.10.2020.

Ohjelma järjestetään lukuvuonna 2020-21 etänä, ja aloitustapaaminen toteutetaan Google Meets -alustalla 29.10. Ohjelman perusrunko koostuu kolmesta yhteistapaamisesta. Lisäksi parit voivat järjestää omia tapaamisia, joiden sisällöstä mentor-pari sopii keskenään. Yhteistapaamiset järjestetään todennäköisesti tammikuussa ja huhtikuussa 2021.

Hakeminen

Mentor-ohjelmaan voivat hakea Mentor-klubi ry:n jäsenet. Jäsenen tulee olla Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelija. Voit liittyä jäseneksi myös haun yhteydessä.

Ohjelmaan haetaan motivaatiokirjeellä. Esittele hakemuksessasi itsesi lyhyesti ja kerro, missä koulutusohjelmassa opiskelet ja millaisia uratoiveita sinulla on. Perustele, miten hyötyisit mentoroinnista ja kuvaile, millaisesta mentorista olisi sinulle apua.

Hakemus (max 1 sivu) tulee lähettää PDF-muodossa hallituksen sähköpostiin mentorklubi-hallitus(ät)helsinki.fi.

Voit esittää enintään kolmea henkilöä mentor-pankista toiveeksi sähköpostin viestikentässä. Ilmoitathan myös viestikentässä puhelinnumerosi.

Ohjelmaan hakijalta odotetaan sitoutumista koko lukuvuoden kestävään yksilömentorointiin.