Mentor-ohjelma

Mietityttääkö työnhakuun ja työelämään liittyvät kysymykset? Haluaisitko löytää vahvuutesi, työstää tarinaasi ja pohdiskella urasuunnitelmiasi? Mentor-ohjelma on juuri sinulle, olet sitten urasi alussa tai risteyskohdassa.


Nyt sinulla on mahdollisuus hakea ohjelmaan mukaan, sillä syksyn saapuessa käynnistämme Mentor-klubi ry:n jokavuotisen mentor-ohjelman. Mentorointi tarjoaa jokaiselle jotakin olet sitten kandi- tai maisteriopiskelija. Tärkeintä on, että olet valmis reflektoimaan omaa osaamistasi ja tavoitteitasi, kohtaat muut arvostavasti ja sitoudut mentor-ohjelmaan koko lukuvuodeksi.

Mentor-ohjelma on sisällöltään hyvin vapaamuotoinen ja aina mentor-parin itsensä näköinen. Mentor ja mentoroitava eli aktori tapaavat toisensa säännöllisesti ja keskustelevat valitsemistaan aiheista. Mentoreina toimivat alan ammattilaiset, joilla on kokemusta elintarvikealan yrityksessä työskentelystä, sellaiseen hakeutumisesta ja siitä minkälaista on siirtyä työelämään opiskeluiden jälkeen.

Mentor-ohjelma antaa mentoroitavalle eli aktorille:

 • Uusia ideoita ja näkökulmia
 • Mahdollisuuden verkostoitua
 • Uravalintojen ja -polkujen selkiytymistä
 • Työnhakutaitojen kehittymistä

Mentoroitavalta eli aktorilta odotamme:

 • Sitoutumista ohjelmaan koko lukuvuodeksi
 • Aktiivisuutta mentor-tapaamisten sopimisessa ja järjestämisessä
 • Omien tavoitteiden asettamista ja niihin paneutumista
 • Ymmärrystä, ettei mentorilta odoteta työtarjousta tai harjoittelupaikkaa

Ryhmätapaamisia järjestetään kolme ohjelman aikana. Ryhmän yhteinen kieli on suomi tai englanti riippuen osallistujista. Vahvistamme käyttökielen mentor-parien julkistamisen yhteydessä. Järjestimme Mentor-ohjelman 2021-2022 ensi kertaa kaksikielisenä, minkä pohjalta haluamme tarjota samanlaisen mahdollisuuden myös tulevaisuudessa. Hae rohkeasti mukaan, vaikka kielitaitosi olisi tyydyttävä! Tarjoamme materiaalit suomeksi ja englanniksi.

Suosittelen mentorointia kaikille opiskelijoille, koska se todella antaa, jos on valmis tekemään töitä unelmiensa eteen. Ohjelman alussa en juurikaan osannut sanoittaa uratavoitteitani, vaikka olenkin aina ollut varsin tulevaisuusorientoitunut. Kiitos mentorini ja meidän antoisten keskustelujemme, opin näkemään vahvuuteni, työstämään tarinaani ja ehkä jopa löytämään unelmani. Vielä sinne on pitkä matka, mutta nyt takataskussa on lisäksi vinkki vitosia työhaastatteluihin, joten uskon ja toivon, että jonain päivänä saavutan tavoitteeni.

Mentoroitavan palaute 2022

Lue myös postauksemme, joissa aiempien vuosien osallistujat ovat päässeet ääneen! Joka vuosi ohjelman päätöstilaisuudessa tapaamme joukon entistä luottavaisempia ja itsevarmempia opiskelijoita ja vastavalmistuneita sekä innostuneita ja tyytyväisiä mentoreita. Viime vuoden mentor-ohjelman palautekyselyyn vastanneista mentoroitavista 100% suosittelisi ohjelmaa ystävälleen.


Ohjelma

Edit. Haku mentor-ohjelmaan on päättynyt. Seuraava haku on syyskuussa 2024.

 • Hae ohjelmaan 11.9.- 25.9.2023!
 • Ilmoitamme kaikille hakijoille sähköpostitse 4.10. mennessä.
 • Järjestämme mentoroitaville perehtymisillan ennen ohjelman käynnistymistä keskiviikkona 11.10 klo 17-18.30 Viikissä. Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, sillä perehdytyksen on tarkoitus auttaa teitä aktoreita ohjelmaan orientoitumisessa. Haluamme auttaa mm. tavoitteiden selkiytymistä ja tarjota mahdollisuuden tutustua muihin aktoreihin.
 • Ensimmäinen yhteistapaaminen mentoreiden ja aktoreiden kesken järjestetään torstaina 26.10.

Yhteistapaamisia järjestetään kolme ohjelman aikana. Aloitustapaaminen lokakuussa, haastatteluharjoitus tammi-helmikuussa ja päätöstapaaminen huhtikuussa. Ryhmätapaamiset järjestetään englanniksi tai suomeksi. Käyttökieli vahvistetaan osallistujille parien julkistuksen yhteydessä.

Muu ohjelma on hyvin vapaamuotoista, ja tapaamisten sopimisesta vastaavat mentor-parit itse. Suosittelemme, että mentor-parit tapaavat noin kerran kuussa.

Jäikö jokin mietityttämään?

Mentor-ohjelmasta vastaa Mentor-klubin varapuheenjohtaja. Voit laittaa sähköpostia suoraan vpj:lle tai olla Mentor-klubin hallitukseen yhteydessä somen tai hallituksen sähköpostin kautta. Löydät yhteystiedot täältä.