Syksyn saapuessa on aika käynnistää Mentor-klubi ry jokavuotinen mentor-ohjelma, jossa opiskelijat saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua elintarvikealan ammattilaisiin ja pääsevät luomaan mentorin kanssa vuoden kestävän opettavaisen suhteen. Mentoreina toimivat alan ammattilaiset, joilla on kokemusta elintarvikealan yrityksessä työskentelystä, sellaiseen hakeutumisesta ja ylipäätään minkälaista on siirtyä työelämään opiskelun jälkeen.

Nyt sinulla on mahdollisuus hakea ohjelmaan mukaan. Mentorointi tarjoaa jokaiselle jotakin olet sitten kandi- tai maisteriopiskelija. Tärkeintä on, että olet valmis reflektoimaan omaa osaamistasi ja tavoitteitasi, kohtaat muut arvostavasti ja sitoudut mentor-ohjelmaan koko lukuvuodeksi.

Mentor-ohjelma on sisällöltään hyvin vapaamuotoinen ja aina mentor-parin itsensä näköinen. Mentor ja mentoroitava tapaavat toisensa säännöllisesti ja keskustelevat valitsemistaan aiheista. Voitte käsitellä esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamista, haaveiden ja tavoitteiden selkiytymistä tai työhakuun sparraamista. Suosittelemme, että tapaatte noin kerran kuukaudessa sisältäen ryhmätapaamiset.

Ryhmätapaamisia järjestetään kolme kertaa ohjelman aikana: lokakuussa, tammi-helmikuussa ja huhtikuussa. Ryhmätapaamisten käyttökieli (suomi tai englanti) varmistuu, kun parit julkistetaan. Mentorin kanssa käydyt keskustelut ovat lähtökohtaisesti suomeksi. Järjestimme Mentor-ohjelman 2021-2022 ensi kertaa kaksikielisesti, minkä pohjalta haluamme tarjota samanlaisen mahdollisuuden myös tulevaisuudessa. Hae rohkeasti mukaan, vaikka kielitaitosi olisi tyydyttävä! Tarjoamme materiaalit suomeksi ja englanniksi.

Lue myös postauksemme, joissa aiempien vuosien osallistujat ovat päässeet ääneen! Joka vuosi ohjelman päätöstilaisuudessa tapaamme joukon entistä luottavaisempia ja itsevarmempia opiskelijoita ja vastavalmistuneita sekä innostuneita ja tyytyväisiä mentoreita. Vuoden 2021 mentor-ohjelman palautekyselyyn vastanneista mentoroitavista kaikki olisivat suosittelleet ohjelmaa ystävälleen.

Vuoden 2021 mentorit olivat: (Vuoden 2022 mentorit julkaistaan viimeistään 1.9.)

Tapio Bister, Takeda Oy

Anna Karri, Nestlé Suomi

Tuulia Järvinen, Venner

Jarmo Heinonen, Laurea (AMK)

Marika Laaksonen, Oy Karl Fazer Ab 

Elina Sieviläinen, Ruokavirasto 

Lue heistä lisää täällä.

Ohjelma

Ohjelman hakuaika on vuosittain lukuvuoden alussa. Vuonna 2021 hakeminen tapahtui 14.9.-26.9. Parit julkistimme 7.10.2021.

Vuonna 2022:

  • Hae ohjelmaan. (Hakuaikataulu päivittyy 28.8.2022 mennessä)
  • Ilmoitamme kaikille hakijoille sähköpostitse x.10.2022 mennessä
  • Järjestämme mentoroitaville perehtymisillan ennen ohjelman käynnistymistä x.10.22 klo. Perehdytyksen avulla haluamme auttaa tavoitteiden selkiytymistä ja mahdollisuutta tutustua muihin mentoroitaviin.
  • Ensimmäinen yhteistapaaminen mentoreiden ja mentoroitavien kesken järjestetään x.10.22 klo.

Yhteistapaamisia järjestetään kolme kappaletta ohjelman aikana. Aloitustapaaminen lokakuussa, haastatteluharjoitus tammi-helmikuussa ja päätöstapaaminen huhtikuussa. Ryhmätapaamiset järjestetään englanniksi tai suomeksi. Käyttökieli vahvistetaan osallistujille parien julkistuksen yhteydessä.

Muu ohjelma on hyvin vapaamuotoista, ja tapaamisten sopimisesta vastaavat mentor-parit itse.

Mentor-ohjelman yhteyshenkilönä toimii vuonna 2022 Emilia Nordström.

Hakeminen

Mentor-ohjelmaan voivat hakea Mentor-klubi ry:n jäsenet. Jäsenen tulee olla Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelija. Ohjelma on suunniteltu elintarviketieteitä, ravitsemustieteitä ja elintarviketaloutta opiskeleville opiskelijoille. Voit liittyä jäseneksi myös haun yhteydessä.

Ohjelmaan haetaan motivaatiokirjeellä. Hakemus (max 1 sivu) tulee lähettää PDF-muodossa hallituksen sähköpostiin mentorklubi-hallitus(ät)helsinki.fi. Otsikoi viesti nimellä ”Hakemus mentor-ohjelmaan”. Halutessasi voit esittää kolme mentortoivetta sähköpostin viestikentässä. Ethän kirjoita toivomiasi mentoreita pdf -muotoiseen hakemukseesi.

Hakemuksesta tulee ilmetä seuraavat asiat:

  • Esittele itsesi lyhyesti
  • Koulutusohjelma, jossa opiskelet
  • Miksi haet mentor-ohjelmaan?
  • Minkälaisia urahaaveita sinulla on esimerkiksi 5 vuoden päähän?
  • Yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero)

Valintaprosessissa tärkeimpänä kriteerinä on hakijan motivaatio eli miksi haet ohjelmaan mukaan ja/tai mitä toivot ohjelman antavan sinulle. Mentor-parit muodostetaan tämän jälkeen toiveiden ja sen mukaan, kellä mentoreista todennäköisimmin on sellaista kokemusta, josta juuri sinä hyötyisit tulevaisuuden haaveittesi ja toiveidesi kannalta.

Huomioithan, että hakiessasi ohjelmaan sitoudut yksilömentorointiin koko lukuvuodeksi.

Jos jokin jäi mietityttämään, laita rohkeasti sähköpostia emilia.nordstrom(ät)helsinki.fi tai tule tapaamaan Mentor-klubin hallituslaisia infotorille.