Mentor-ohjelma 2022 – Tästä se alkaa!

Mentorklubi /

Osa 2. Jännittävän odotuksen jälkeen mentorit ja mentoroitavat pääsivät tapaamaan toisensa. Mikä huikeinta, kaikki 18 osallistujaa eli yhdeksän mentor-mentoroitava -paria pääsivät paikalle. Haluan heti alkuun kiittää Agronomiliittoa, että pääsimme järjestämään tilaisuuden heidän kanssaan. Agronomiliitto piti osallistujien jaksamisesta huolen maistuvilla tarjoiluilla ja lisäksi liiton puitteet olivat loistavat tapaamiselle. Kiitos Agronomiliitto!

Tänä vuonna mukana oli täysin uusia mentoreita, joten päästiin yhdessä miettimään mitä mentorointi on ja sen lisäksi jo pidempään mentoreina olleet jakoivat hyväksi havaitsemiaan vinkkejä.

Keskustelut veivät mukanaan, mutta illan parasta antia tarjosi ehdottomasti Speed networking, jossa mentorit ja mentoroitavat pääsivät tutustumaan toisiinsa. Oli huikea nähdä kaikki juttelemassa iloisin mielin ja juttua olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Toisaalta juttua löytyi sitten helposti myös tauoille, kun pystyi jatkaa siitä, mihin Speed networkingissa oli jääty. Mentoroinnin yksi hienoimpia anteja onkin verkostoituminen. Yhdeksän alan ammattilaista ja yhdeksän motivoitunutta opiskelijaa. On hyvin mahdollista, että joku heistä voi olla tulevaisuuden työkaveri tai kontakti työnhakutilanteessa. Toisaalta vaikka ei olisi, niin yhteistapaamisten keskustelut herättävät pohtimaan ja antavat uusia ideoita. Oman kokemuksen perusteella, jokaisesta tapaamisesta lähtee hyvällä ja energisellä fiiliksellä kotiin.

Tän inspiroimana, mitä jos yrittäisit bongata tilaisuuden, missä pääset verkostoitumaan uusien kasvojen kanssa. Mentoroinnin myötä on ollu onni tavata monia inspiroivia ihmisiä ja tässä yksi parhaimmista käytännön vinkeistä. Aktiivisuus on se, mikä avaa niitä ovia, sillä silloin luot automaattisesti uusia tilaisuuksia ja jäät muiden mieleen. Nyt jos mietit, että apua, mikä verkostoitumistilaisuus, niin se voi olla vujut, ViikkiAreena tai vaikka luennot. Moikkaa luennolla tuntematonta vieruskaveria, esittele itsesi yrityksen ständillä tai minglaa vujuilla muidenkin kuin niiden omien parhaiden kavereiden kanssa.

Ja hei, koska liian harvoin iloitaan niistä pienistä ja suurista onnistumisista niin taputa itseäsi olalle. Se voi olla se, että uskalsit mennä pitkästä aikaa luennolle tai sait palautettua sen kymmenen sivuisen raportin tai sait duunin, josta olit unelmoinut. Muistetaan olla myös vertaamatta itteämme liikaa muihin – se mikä on sulle onnistuminen, ei tarvitse olla toiselle merkityksellinen ja se on silti tärkeä.

Näiden sanojen siivittämänä toivotan Mentor-klubin puolesta antoisaa mentorointimatkaa Mentor-ohjelman 2022 osallistujille ja jokaiselle blogin seuraajalle aurinkoa marraskuun pimeisiin päiviin!

Terkuin Emilia
Mentor-klubin vpj 2022

Kategoriat: Blogi