Mentor-pankki

Mentor-klubi on jälleen kerännyt kasaan loistavia elintarvikealan ammattilaisia, jotka haluavat auttaa opiskelijoita onnistumaan. Tutustu mentoreihimme ja lue ohjelmaan hakemisestä täältä.

 

Tapio Bister, Shire

Tapion LinkedIn

“Näkemystä ja kokemusta:

– Elintarvikkeiden ja lääkkeiden myynnistä ja markkinoinnista
– Esimies- ja tiimityöstä
– Kansainvälisistä yrityksistä ja niiden toimintatavoista
– Strategisesta ajattelusta
– Työhyvinvoinnista
– Työpaikan hakemisesta

Työkokemus:
5/2016 –              Key Account Manager, Shire Finland/Nordics
4-12/2015           Established Products’ Leader, Roche Oy
2013-2015          Product portfolio Lead, Roche Oy
2010-2013          Business Unit Manager, Roche Oy
2009                     Team Leader, Roche Oy
2005-2008          Marketing Manager, Roche Oy
5/1998-2005      Product Manager , Roche Oy
1994-1998          Product Manager , Semper-MediFood Oy
1991-1994          Product specialist, MediFood Oy

Haussa mentoroitava, joka
– Haluaa oppia tuntemaan itsensä paremmin
– Ei ole vielä ajatellut työskentelevänsä myynnin tai markkinoinnin parissa
– On utelias myös kansainvälisten uramahdollisuuksien suhteen
– On kiinnostunut esimiestehtävistä”


Minna Isotupa, FeedPackers, Hittitehdas

Minnan LinkedIn

“Olen työskennellyt urani aikana useissa erilaisissa ruokaan liittyvissä projekteissa aina tv:n ruokaohjelmista uusien raaka-aineiden kaupallistamiseen ja kuluttajatutkimukseen. Olen työskennellyt mm. startup kiihdyttämössä ja kuluttajatutkimusyrityksissä, nykyisin toimin yrittäjänä. Lähes aina työni liittyy jollain tavalla uudistumiseen, uusien innovaatioiden tai liiketoimintojen kehittämiseen. Useimmissa työprojekteissani yhdistyvät tutkimus ja kaupallistaminen. Tarvitsen työssäni mm. hyvää ymmärrystä kuluttajakäyttäytymisestä ja trendeistä sekä erilaisista liiketoimintamalleista. Viikissä pääaineeni oli elintarvikekemia. Osaan auttaa mentoroitavia oman osaamisen hahmottamisessa ja vahvuuksien tunnistamisessa. Pystyn auttamaan sen “oman jutun” tunnistamisessa ja tulevaisuuden tavoitteiden suunnittelussa/toteuttamisessa. Toivon mentoroitavalta innostunutta asennetta ja avointa mieltä.”


Leenamaria Järvinen, Alko

Leenamarian LinkedIn

“Työskentelen laadunvalvontakemistinä Alkon osto-osastolla ja vastuulleni kuuluvat mm. alkoholittomien, panimotuotteiden ja viinien laatuasiat, tuotteiden aistinvarainen arviointi, pakkausmerkinnät ja tuoteanalyysit. Työni sisältää tiivistä yhteistyötä osto-osaston, laboratorion, myymälöiden ja tavarantoimittajien kanssa. Olen myös mukana kehittämässä laadunvalvontaprosesseja ja kansainvälistä laatuyhteistyötä Pohjoismaisten monopolien välillä. Seuraan aktiivisesti alan trendejä sekä tapahtumia ja vapaa-ajallani matkustan mielelläni.

Aikaisemmin olen työskennellyt laadunvalvonta-asiantuntijana kansainvälisessä päivittäistavarakauppaketjussa, tuotetietoasiantuntijana markkinatutkimuksia tekevässä yrityksessä sekä erilaisissa myyntitehtävissä kaupan alalla. Minulta löytyy näin ollen monipuolista kokemusta elintarvikkeiden ja alkoholijuomien osto- ja myyntitoiminnoista, markkinatutkimuksista ja tuotekehityksestä sekä tuoteturvallisuudesta ja lainsäädännöstä.

Toivoisin itselleni elintarvikkeiden ja/tai alkoholijuomien ostotoiminnoista ja laadunvalvonnasta kiinnostunutta mentoroitavaa. Olisi hyvä, jos mentoroitavalla olisi jonkun verran työkokemusta alalta ja alaan kohdistuvia urasuunnitelmia. Kontakteja minulla on niin elintarvike- kuin alkoholijuoma-alalle ja luonteeltani olen hyvin reipas, sosiaalinen ja auttavainen.”


Tommi Leander, Finnbakels

Tommin LinkedIn

“Olen toiminut kohta 20 vuoden ajan elintarvikealan, lähinnä kaupallisissa työtehtävissä. Olen vuosimallia 1973 ja valmistuin Viikistä vuonna 2000. Pääasiassa osaamiseni on B2B -puolelta ja Suomen, Baltian ja Venäjän kaupasta. Olen työskennellyt melko paljon myös ruotsalaisten kanssa.

Taustani on elintarviketeknologian puolelta, ja sivuaineina luin mm. biokemiaa mutta ilmeisesti persoonastani ja kiinnostuksestani johtuen olen toiminut liike-elämän melko vaativissakin tehtävissä. Olin yksi ensimmäisistä maitoteknologian opiskelijoista, jotka suorittivat harjoittelunsa ulkomailla (Sveitsi ja Ruotsi). Sain aikanaan myös mielenkiintoiseen mahdollisuuden opiskeluun ulkomailla sekä heti valmistumisen kynnyksellä tilaisuuden osallistua laajaan koulutusohjelmaan, josta mielelläni kertoisin lisää; itse en sitä mahdollisuutta nimittäin käyttänyt.

Toivon itselleni mentoroitavaa, joka on kiinnostunut kansainvälisen kaupan työtehtävistä, mutta ei välttämättä tiedä vielä mitä asioita pitäisi/kannattaisi priorisoida.
Henkilö saisi olla nöyrä ja tavoitteellinen, mutta toivon häneltä myös aktiivisuutta ja yrittäjämäistä asennetta.”


Maria Soini, Gold&Green Foods

Marian LinkedIn

“Aktiivinen myynnin ja kannattavuuden kehittäjä
– ETM, Elintarvike-ekonomia
– Työskentelee kasviproteiinituotteita valmistavan ja myyvän nuoren yrityksen kaupallisessa tiimissä myynti- ja asiakasvastuullisissa tehtävissä. Laajaan toimenkuvaan kuuluu myös tilaus-toimitusketjun kehittämiseen sekä vientiin liittyviä tehtäviä
– Aiemmin työskennellyt esimiehenä päivittäistavarakaupan konseptipalvelut-tiimissä vastuullaan hedelmä-, vihannes- ja kukkaosastojen konseptit ja niiden jatkuva kehittäminen
– Aktiivisesti mukana erilaisissa verkostoissa

Kaupallisista tehtävistä (sisältäen myyntiä ja markkinointia) kiinnostunut mentoroitava sopisi parhaiten.”


Minna Huttunen, Suomen maa- ja metsätalousministeriö

Minnan LinkedIn


Reetta Kivelä, Gold&Green Foods

Reetan LinkedIn


Anna Lemström, Suomen maa- ja metsätalousministeriö