Mentor-ohjelma

Uuden lukuvuoden alkaessa Mentor-klubi ry käynnistää mentor-ohjelman, jossa opiskelija saa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua elintarvikealan ammattilaiseen ja luoda tämän kanssa vuoden kestävän opettavaisen suhteen.

Opiskelija saa itselleen mentorin, jolla on kokemusta elintarvikealan yrityksessä työskentelystä, sellaiseen hakeutumisesta ja ylipäätään työelämään siirtymisestä opiskelun jälkeen.

Mentor-ohjelma on sisällöltään hyvin vapaamuotoinen ja aina mentor-parin itsensä näköinen. Mentor ja mentoroitava tapaavat toisensa säännöllisesti ja keskustelevat haluamistaan aiheista: ammatti-identiteetti, työnhaku, työura, tavoitteet, haaveet jne. Mentor-parien kanssa tavataan kolme kertaa Mentor-ohjelman aikana. Yhteistapaamisissa käydään läpi ajankohtaisia työelämään liittyviä aiheita.

Joka vuosi ohjelman päätöstilaisuudessa tapaamme joukon entistä luottavaisempia ja itsevarmempia opiskelijoita ja vastavalmistuneita sekä innostuneita ja tyytyväisiä mentoreita.Aikataulu

Ohjelman hakuaika on perinteisesti huhti-toukokuussa ja sen alkamisesta tiedotetaan järjestömme tiedotuskanavilla.

Varsinainen ohjelma alkaa syksyllä ja kestää koko lukuvuoden. Ohjelman perusrunko koostuu kolmesta yhteistapaamisesta sekä tyypillisesti kuukausittain tapahtuvista paritapaamisista, joiden sisällöstä mentor-pari sopii keskenään.Hakeminen

Mentor-ohjelmaan voivat hakea Mentor-klubi ry:n jäsenet. Jäsenen tulee olla Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan elintarvikealan opiskelija. Voit liittyä jäseneksi myös haun yhteydessä.

Ohjelmaan haetaan avoimella hakemuksella. Kerro hakemuksessasi lyhyesti kuka olet, miksi haluat mukaan ohjelmaan ja millaista mentoria etsit.

Hakemus tulee lähettää hallituksen sähköpostiin mentorklubi-hallitus(ät)helsinki.fi.

Ohjelmaan hakijalta odotetaan sitoutumista koko lukuvuoden kestävään yksilömentorointiin.