Lähde mukaan Agronomiliiton opiskelijavaliokuntaan!

Nyt on Mentor-klubin paikka auki Agronomiliiton opiskelijavaliokunnassa, lähde mukaan liiton toimintaan! Sinulla on mahdollisuus saada kaksivuotisen valiokuntakauden aikana kokemusta monista erilaisista asioista esimerkiksi työelämää ja verkostoitumista ajatellen.

Opiskelijavaliokunta koostuu 10 eri (aine)järjestön edustajasta ja toimii ”linkkinä” liiton, työelämän ja yliopistojen opiskelijoiden välillä. Opiskelijavaliokunnan kautta on mahdollista edistää opiskelijoiden edunvalvontaa, opetuksen kehittämistä ja työelämään sijoittumista.

Opiskelijavaliokunta suunnittelee ja toteuttaa liiton opiskelijatoimintaa muun muassa toteuttamalla vuosittaisen Uratähtäin-työelämäliitteen, suunnittelemalla opiskelijoille suunnattuja tapahtumia ja työelämäiltoja sekä olemalla linkkinä ainejärjestöjen ja liiton välillä. Valiokunta kokoustaa noin 5 kertaa vuodessa, ja kokouksista maksetaan kokouspalkkio. Valiokuntalaisen tulee olla Agronomiliiton jäsen.

Mentor-klubin edellinen edustaja kertoo kokemuksistaan seuraavasti:

“Opiskelijavaliokuntalaisen tehtävä on toimittaa liittoon ainejärjestönsä sekä oppiaineensa terveiset. Mentor-klubi on toisaalta melko poikkitieteellinen jäsenten suhteen, niin minun kohdallani, joka edustan elintarviketieteitä, oli toki myös Lipidin edustaja kertomassa elintarviketieteen kuulumisia minun lisäkseni. Iso Pyörä on myös puhuttanut paljon kaudellani.

Opiskelijavaliokuntalaisena osallistuin tekemään liiton lehden Alimentan mukana kerran vuodessa ilmestyvää opiskelijoille suunnattua Uratähtäin-lehteä sekä jokavuotista liiton opiskelijatapahtumaa. Näiden ideointi aloitetaan yleensä alkuvuodesta seminaarimatkalla, joka minun kauteni aikana on molempina vuosina ollut viikonloppumatka Tallinnaan. Nämä ovat olleet erittäin hauskoja reissuja: olemme olleet hotellissa yötä, kierrelleet kaupunkia ja illastaneet mukavissa ravintoloissa ja ennenkaikkea nauraneet, vaikka asiaakin on ollut. Eräänlainen miniulkomaanexcursio, paitsi että siitä maksetaan sinulle! 😉 Minun kaudellani myös vappu on sattunut viikonlopulle, joten olemme olleet apuna järkkäämässä liiton opiskelijoiden vapputapahtumaa eli Zetorin vedon yhteydessä liitto on ollut jakamassa munkkia ja siideriä.

Kokouksia vuodessa on noin neljä plus seminaarimatka. Kokouspalkkio on 82 €. Uratähtäin ja opiskelijatapahtuma toki työllistävät vapaa-ajallakin, mutta se on sen arvoista. Uratähtäinen kirjoittamisprosessi alkaa keväällä ja valmiit jutut on oltava valmiina lokakuun aikoihin. Tänä vuonna kerromme hyvin ajankohtaisesta ja tärkeästä aiheesta, mutta se selviää sitten joulukuun Alimentan välistä. Tämän vuoden opiskelijatapahtuma meni minuutissa täyteen ja ilmoittaumissivu kaatui. Olin järkkäämässä siis nyt ensiviikolla olevaa supersuosittua Ruoka 2.0 – Mitä Suomi syö tulevaisuudessa? -tapahtumaa.

Suosittelen erittäin lämpimästi hakemaan mukaan, hauskaa on ollut!”

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 16.10.2017 mennessä osoitteeseen mentorklubi-hallitus@helsinki.fi.