Haku kauden 2018-2019 mentor-ohjelmaan on alkanut!

Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi järjestää jokavuotisen mentor-ohjelman, ja haku kauden 2018-2019 ohjelmaan on nyt auki, hae mukaan!

Mentor-ohjelmassa opiskelija saa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua elintarvikealan ammattilaiseen ja luoda tämän kanssa vuoden kestävän opettavaisen suhteen. Opiskelija saa itselleen mentorin, jolla on kokemusta elintarvikealan yrityksessä työskentelystä, sellaiseen hakeutumisesta ja ylipäätään työelämään siirtymisestä opiskelun jälkeen. Olemme tänä vuonna koonneet mentor-pankin, josta voit käydä tutustumassa mentoreihimme.

Mentor-ohjelma on sisällöltään hyvin vapaamuotoinen ja aina mentor-parin itsensä näköinen. Mentor ja mentoroitava tapaavat toisensa säännöllisesti ja keskustelevat haluamistaan aiheista: ammatti-identiteetti, työnhaku, työura, tavoitteet, haaveet jne. Mentor-parien kanssa tavataan kolme kertaa Mentor-ohjelman aikana. Yhteistapaamisissa käydään läpi ajankohtaisia työelämään liittyviä aiheita.

Lue hakuprosessista täältä. Hakeminen lyhykäisyydessään: lähetä avoin hakemus ja CV keskiviikkoon 5.9.2018 mennessä Mentor-klubin hallituksen sähköpostiin mentorklubi-hallitus@helsinki.fi. Kerro hakemuksessa lyhyesti kuka olet, miksi haluat mukaan ohjelmaan ja millaista mentoria etsit. Halutessasi voit mainita kolme mieluisinta mentoria jo varmistuneista mentoreistamme. Tiivistä hakemuksesi loppuun muutaman lauseen kuvaus, joka toimii käyntikorttinasi toivomallesi mentorille. Mentorit saavat hakuajan päätyttyä luettavakseen hakijoiden hakemukset ja CV:t ja osallistuvat mentor-parinsa valintaan.

Päästäksesi mukaan sinun täytyy olla sitoutunut ohjelmaan, joka kestää koko lukuvuoden. Ohjelma alkaa 27.9.2018 aloitustapaamisella ja sen perusrunko koostuu yhteensä kolmesta yhteistapaamisesta sekä tyypillisesti kuukausittain tapahtuvista paritapaamisista. Paritapaamisten sisältö perustuu omiin tavoitteisiisi. Mentor tarkoittaa opastajaa tai ohjaajaa. Hänen tehtävänään on olla puolellasi ja sparrata sinua tielläsi opiskelijasta elintarvikealan ammattilaiseksi. Muista, että mentorin tehtävä ei ole kuitenkaan työllistää sinua. Mentorointi voi auttaa sinua löytämään itsesi niin ammatillisesti kuin akateemisestikin. Myös työnantajat arvostavat hakijaa, joka on osoittanut halua ja yritystä henkilökohtaiseen kehitykseen.

Edellisissä mentor-ohjelmissa on muun muassa:

– Käyty kohta kohdalta läpi mentoroitavan CV ja työhakemus, ja annettu ne myös
yrityksen rekrytointiosaston arvioitavaksi
– Tutustuttu mentorin edustaman yrityksen eri toiminnoissa työskentelevien ihmisten tyypilliseen työpäivään ja haastateltu heitä
– Pidetty työ- ja ryhmähaastattelusimulaatioita
– Keskusteltu mentorin ydinosaamiseen liittyvistä aiheista ja saatu niistä arvokasta asiantuntijanäkemystä
– Tehty SWOT-analyysi mentoroitavasta
– Käyty tapaamassa mentorin edustaman yrityksen ulkopuolisia kontakteja
– Keskusteltu mentoroitavaa koskettavista aiheista kuten uran ja perhe-elämän yhdistämisestä, kansainvälisen uran luomisesta, hyvästä johtajuudesta ja työllistymisestä

Lähde mukaan kehittämään itseäsi, kasvattamaan itsevarmuutta ja verkostoitumaan! Vastaamme mielellämme kysymyksiin hakemiseen, mentoreihin ja ohjelmaan liittyen. Mahdolliset kysymykset voi lähettää hallituksen sähköpostiin: mentorklubi-hallitus@helsinki.fi.