Haku ensi vuoden Mentor-ohjelmaan on nyt käynnissä!

Haluatko parantaa valmiuksiasi menestyä työelämässä? Mentor-ohjelma tarjoaa tähän mahdollisuuden. Haku ensi lukuvuoden ohjelmaan on avoinna 9.6.-26.6.2015.

Mentor-ohjelman parit muodostetaan elintarvikealan kokeneista osaajista ja tulevista osaajista, eli opiskelijoista. Sekä mentoreilta että mentoroitavilta on joka vuosi saatu erittäin positiivista palautetta, ja opiskelijat ovat tunteneet olleensa etuoikeutettuja päästessään osallistumaan ohjelmaan. Voit hakea mentor-ohjelmaan, jos pääaineesi kuuluu elintarvikealan koulutusohjelmaan eli pääaineesi on elintarvike-ekonomia, markkinointi, elintarvikekemia, elintarvikemikrobiologia, elintarviketeknologia, biotieteet tai ravitsemustiede.

Lähetä avoin hakemuksesi ja CV 26.6. mennessä klubin puheenjohtajalle Jussi Jaatiselle osoitteeseen: jussi.jaatinen@helsinki.fi. Kerro hakemuksessa lyhyesti kuka olet, miksi haluat mukaan ohjelmaan ja millaista mentoria etsit.

Ohjelma alkaa syksyllä ja kestää koko lukuvuoden. Sen perusrunko koostuu kolmesta yhteistapaamisesta sekä mentor-parien keskenään sopimista paritapaamisista. Paritapaamisten sisältö perustuu omiin tavoitteisiisi. Mentorointi voi auttaa sinua löytämään itsesi niin ammatillisesti kuin akateemisestikin. Myös työnantajat arvostavat hakijaa, joka on osoittanut halua ja yritystä henkilökohtaiseen kehitykseen.

Vuoden 2015–2016 mentorit toimivat päällikkö/johtajatehtävissä mm. seuraavissa yrityksissä/laitoksissa:
Atria, Valio, Laurea, Alko, MMM ja Taloustutkimus.

Edellisen mentor-ohjelmien paritapaamisissa on muun muassa:
– Käyty kohta kohdalta läpi mentoroitavan CV ja työhakemus, ja annettu ne myös yrityksen rekrytointiosaston arvioitavaksi.
– Tutustuttu mentorin edustaman yrityksen eri toiminnoissa työskentelevien ihmisten tyypilliseen työpäivään ja haastateltu heitä.
– Pidetty työhaastatteluharjoituksia.
– Keskusteltu mentorin ydinosaamiseen liittyvistä aiheista ja saatu niistä arvokasta asiantuntijanäkemystä.
– Tehty SWOT-analyysi mentoroitavasta.
– Käyty tapaamassa mentorin edustaman yrityksen ulkopuolisia kontakteja.
– Keskusteltu aiheista kuten uran ja perhe-elämän yhdistäminen, kansainvälisen uran luominen, hyvä johtajuus ym.

Lisätietoja antaa ainejärjestön puheenjohtaja Jussi Jaatinen.
jussi.jaatinen@helsinki.fi