Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubin mentorohjelman haku alkaa NYT!

Haluatko parantaa valmiuksiasi menestyä työelämässä? Mentor-ohjelma tarjoaa tähän mahdollisuuden. Haku ensi lukuvuoden ohjelmaan on avoinna 15.6.-13.7.2016.

Tulevalle lukuvuodelle haemme kahdeksaa innokasta, aktiivista ja sitoutunutta mentoroitavaa muodostaaksemme mentorpareja elintarvikealan kokeneista osaajista ja tulevista osaajista. Yksilömentorointina toteutettava ohjelma on kerännyt runsaasti positiivista palautetta molemmilta osapuolilta ja opiskelijat ovat vuosi toisensa jälkeen kokeneet olevansa etuoikeutettuja päästessään osallistumaan ohjelmaan.

HAE MUKAAN OHJELMAAN JA LIITY JÄSENEKSI!

Avoin hakemus ja CV tulee lähettää keskiviikkoon 13.7. mennessä klubin hallituksen sähköpostiin mentorklubi-hallitus(ät)helsinki.fi. Kerro hakemuksessa lyhyesti kuka olet, miksi haluat mukaan ohjelmaan ja millaista mentoria etsit. Mentorohjelmaan voivat hakea Mentor-klubi ry:n jäsenet, lisätietoa jäseneksi liittymisestä.

Ohjelma alkaa syksyllä ja kestää koko lukuvuoden. Sen perusrunko koostuu kolmesta yhteistapaamisesta sekä tyypillisesti kuukausittain tapahtuvista paritapaamisista. Paritapaamisten sisältö perustuu omiin tavoitteisiisi.

Kahdeksan elintarvikealan osaajaa toimivat mentoreina lukuvuonna 2016-2017; heitä ovat Laurea AMK:n yliopettaja, Alkon eläkkeelle jäänyt laboratorionjohtaja, ravitsemustieteen ja lääketeollisuuden asiantuntija, myyntiorientoitunut elintarvikealan osaaja, maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies, Nielsenin asiakaspäällikkö, Valion markkinointi- ja viestintäpäällikkö sekä elintarvikekehityksen tutkimusprofessori.

Edellisen mentor-ohjelmien paritapaamisissa on muun muassa:

– Käyty kohta kohdalta läpi mentoroitavan CV ja työhakemus, ja annettu ne myös yrityksen rekrytointiosaston arvioitavaksi.
– Tutustuttu mentorin edustaman yrityksen eri toiminnoissa työskentelevien ihmisten tyypilliseen työpäivään ja haastateltu heitä.
– Pidetty työhaastatteluharjoituksia.
– Keskusteltu mentorin ydinosaamiseen liittyvistä aiheista ja saatu niistä arvokasta asiantuntijanäkemystä.
– Tehty SWOT-analyysi mentoroitavasta.
– Käyty tapaamassa mentorin edustaman yrityksen ulkopuolisia kontakteja.
– Keskusteltu aiheista kuten uran ja perhe-elämän yhdistäminen, kansainvälisen uran luominen, hyvä johtajuus ym.

Lisätietoja voi tiedustella hallituksen sähköpostista: mentorklubi-hallitus(ät)helsinki.fi.